Zastavte padání vlasů včas. Víme, jak může pomoct tricholog 

Začínáte si víc všímat, že všude kolem sebe nacházíte svoje vlasy a během mytí přicházíte o celé chomáče? Padání vlasů je běžná záležitost a každý člověk jich denně ztratí několik desítek až stovek. Ty pak nahrazují nové vlasy, které postupně dorůstají. Jenomže co dělat, když je úbytek vlasů příliš velký? Na vině může být únava, nedostatek vitamínů či stres, ovšem příčiny mohou být i vážnější. V takových případech není na co čekat, nebojte se požádat o radu odborníka.

Diagnostikovat příčinu vypadávání vlasů a navrhnout léčbu na míru pomůže tricholog. V CLINICAL HAIR&HEALTH je pro nás důležité nejen vyšetření pomocí speciální trichologické mikrokamery, ale také diagnostický rozhovor a osobní konzultace, na jejichž základě dokážeme doporučit vhodný postup a individuální péči pro dosažení dlouhodobých výsledků. 

První pomoc pro vaše vlasy

Nadměrné vypadávání vlasů může být způsobeno řadou faktorů a pro pochopení širších souvislostí je důležité dozvědět se maximum o vašem zdravotním stavu i psychické kondici.  

Prvním krokem proto obvykle bývá osobní konzultace a vstupní trichologické vyšetření, na jehož základě nasadíme kúru proti vypadávání vlasů, kterou můžeme dál podpořit potravinovými doplňky na přírodní bázi s obsahem vitamínů, minerálů a stopových prvků, jež pomáhají padání vlasů zastavit. Doplnění důležitých živin a zmírnění negativních vlivů často vede k úplnému odstranění problémů. Společně s vámi budeme sledovat pokroky a upravovat léčbu podle individuálních potřeb vašich vlasů.  

Při přetrvávání obtíží doporučujeme též vyšetření u praktického lékaře, který by měl provést základní krevní testy, případně zkontrolovat funkci štítné žlázy a hladinu hormonů. Na základě výsledků pak můžeme začít hledat optimální řešení.  

Když jsou na vině geny

Jedním z častých důvodů nadměrného vypadávání vlasů, zejména pak u mužů, je dědičnost. Nejobvyklejší formou geneticky podmíněného vypadávání vlasů je androgenní alopecie. Způsobuje ji dihydrotestosteron (DHT), jenž zužuje vlasové folikuly, a to vede k produkci slabších vlasů. Tento proces nelze úplně zastavit, ale existují odborné metody, kterými ho dokážeme zpomalit. Jak na to? 

Jednou z metod je ošetření Regenera Activa, které nám pomáhá zastavit řídnutí vlasů a podporuje jejich růst. Jde o injekční aplikaci suspenze vytvořené z vašich vlastních mikroštěpů odebraných ze zátylku. V této oblasti jsou totiž folikuly odolné vůči plešatění a jejich růstové faktory po aplikaci zastavují řídnutí vlasů a podporují další růst. Díky této metodě můžeme proces plešatění zpomalit až o deset let, ale je důležité začít včas. U problémů s vlasy a vlasovou pokožkou totiž víc než jinde skutečně platí, že čím dříve se problém začne řešit, tím lépe.  

Transplantace vlasů jako poslední možnost

Pro některé lidi, u kterých je vypadávání nebo řídnutí vlasů výrazné, může být řešením transplantace vlasů. I v tomto případě se u nás v CLINICAL HAIR&HEALTH zaměřujeme na dlouhodobou péči. Transplantaci vnímáme jako poslední možnost řešení prořídlých a plešatých míst, které však přináší dlouhodobé výsledky. V našem vlasovém centru využíváme nejmodernější technologie na světě, které nám umožňují dosahovat velmi přirozených výsledků. Provedeme vás celým procesem od přípravy na zákrok až po následnou péči, která významně zvyšuje úspěšnost procedury.