Rychlý restart pro vlasy: Dopřejte jim detox

S příchodem podzimu přichází čas na zklidnění a regeneraci organizmu. Po letním období si celé tělo zaslouží intenzivní hloubkovou očistu, která z něj odplaví škodlivé látky, zlepší funkci jater a trávení, posílí imunitní systém a zvýší celkovou energii. Specifickou péči je v tomto období dobré věnovat také pokožce hlavy, která byla během léta často vystavena UV záření, kontaktu se slanou či chlorovanou vodou a potýkala se s nadměrným pocením. To vše může zásadně ovlivnit stav a kvalitu vlasů, proto přinášíme tipy, jak jim vdechnout nový život.

Znáte to. Po návratu z dovolené se cítíte odpočatí a jste plní zážitků, nových plánů i energie, ovšem vaše vlasy vypovídají o opaku. Během léta totiž na pokožku celého těla včetně hlavy působila řada vnějších vlivů. Mezi nejčastější patří:

  • znečištěné ovzduší
  • sluneční paprsky
  • mořská sůl 
  • chlor a jiné chemikálie ve vodě.

Tyto látky se na pokožce postupně začaly hromadit a nyní mohou způsobovat nepříjemné podráždění, svědění či maštění, což se projeví na vzhledu vašich vlasů. Prvním krokem, jak opět získat svěží a zdravý look, je detoxikace. Začněte svou denní rutinu aplikací peelingu se speciálním složením na vlasovou pokožku. Důkladně a šetrně zbaví nečistot, uleví od nepříjemného svědění a pnutí a současně redukuje případné nadměrné maštění. Současně podporuje krevní oběh a zajišťuje, že vlasové folikuly dostanou potřebné živiny pro růst zdravých vlasů. 

Krásné vlasy na počkání? Stačí tři snadné kroky

1. Detoxikace

Detoxikace vlasové pokožky není jen otázkou krásy, ale i zdraví. Díky redukci nečistot a odumřelých buněk může pokožka lépe dýchat a vaše vlasy lépe růst. I vy se pak budete cítit svěže a čistě.

2. Regenerace

Detoxikací připravíte pokožku hlavy na regenerační fázi, během níž dojde k obnově poškozené vlasové struktury a zlepšení její celkové vitality. Pokožka zbavená nečistot a přebytečných látek lépe absorbuje živiny, což urychluje proces obnovy vlasových folikulů i vlasových vláken.

Po použití peelingu vlasy umyjte trichologickým šamponem a následně vyživte přípravkem dle typu svých vlasů. Hodit se vám k tomu budou masky či séra se složkami podporujícími regeneraci a zdraví vlasů poškozených sluncem, teplem, chemikáliemi, ale i mechanickým namáháním v podobě culíků a drdolů. 

3. Hydratace

Pro udržení skvělé kondice pokožky hlavy i vlasů je pak naprosto nezbytná hydratace. Nezapomeňte proto dodávat vláhu vlasům i celému organizmu. Pitný režim je důležitý, abyste obnovili přirozenou kožní rovnováhu a dodali i vlasům hebkost, lesk a ochranu před lámáním.  

Nechte to na odbornících. Vaše vlasy si to zaslouží

Výběr správného přípravku může být někdy oříšek. My jsme tady od toho, abychom vám poradili. Na základě diagnostiky aktuálního stavu vaší vlasové pokožky i vaší celkové kondici vám naši odborníci doporučí tu nejlepší detoxikační i celkovou péči. Dobře víme, že individuální přístup může výrazně urychlit výsledky! Na konzultaci s našimi trichology se můžete objednat zde.